söndag 26 april 2009

Bali

Som vi säger i Sverige: Efter regn kommer solsken, finns ett liknande här i Taipei. Nämnligen efter midterms kommer Bali.
Tillsammans med våra mycket sympatiska vänner som vi läser en del gemensamma kurser med, de spanska ryttarna David, Maria, Ignati och Janina, åkte jag på en välförkänt semester till Bali, för att fylla på batterierna, slappa och njuta av sol! Kunde sannerligen behövas efter midterms test i Fashion Technology och Supply Chain Management.
Mina vapendragare Viktor och Elias stannade hemma. Kanske för att "LAN:a", eller bara umgås på tu man hand.
Efter att korsat ekvatorn landade vi efter 5 timmar i Denpansar på Bali. Värmen och fukten tog i alla fall mig med viss storm, och jag kände sannerligen att mina mörka bomullchinos var något överflödiga.
Spanjorerna hade koll på saker och ting då deras vänner varit här en längre tid förra sommaren. Taxi tog vi till boendet som var riktigt riktigt bra och kanonfräscht! Härlig pool, rum med AC, 5 minuter till stranden, banana-pancake till frukost, palmer och blomster och geckoödlor i mängder. Dock ingen Heteroscodra maculata syntes till vilket kanske var tur. Eller vad säger du Johanna?
Vi besökte Uluwatu där vi badade bland fantastiska klippformationer och beskådade surfare med skills som inte var av denna värld. Åt och drack uppe på en terass medans solen drunknade i havet. Tempel med närgångna och fingerfärdiga apor som fritt sprang omkring, tvingade oss att gömma klockor, smycken och kameror...
Vi åkte till Ubud för att beskåda "art-market" med konst, saronger, leksaker, instrument i mängder. Tror samtliga av oss köpte något som trevligt minne. Efter det blev det en tur till en risodling där vi satt i en liten hydda och åt vårrullar och drack iste med en underbar utsikt över dalen med odlingens "våningar". Tänk er solen som lyser, en lätt vindpust som får vindspelet att låta, en sipp av det iskalla isteet, lugnet och stillheten... mmmmm som mumma för själen...
Än en gång fick vi stifta bekantskapen med våra närmsta vänner, aporna, när vi åkte till monkey forrest och gick i de närmsta vi kom djungel-mässiga förhållande.

Surfing ägnade vi oss självklart åt (jag försökte, David e duktig...) då man är på Bali. Lyckades ett antal gånger men har mycket kvar att lära men också mycket kvar att ge...
Spanjorerna är härliga i sitt sätt med lite mañana mañana-mentalitet och inte så mycket snack och tveksamheter utan mer direkta. Väldigt patriotiska och Katalonien är deras borg. Många långa nattliga diskussioner i ämnet blandat med likheter/olikheter våra länder emellan.Naturligtvis avhandlades ämnet Messi vs Ibrahimovic då samtliga spanjorer pluggar och är bosatta i Barcelona. Vi kom fram till en kompromiss och sa att de båda är lika bra.
Så vår resa, torsdag till tisdag var alldeles lagom, men visst hade vi kunnat stanna ett par dagar till. Vi bestämde att snarast åka till Taiwans eget Hawaii (Penghu-öarna) som är ett par öar mellan Kina och Taiwan, vilka ska vara fantastiskt vackra och vågor att fortsätta min surfingbana på.

1 kommentar:

  1. fantastisk resa som får håret att resa sig... fråga: hur var det med "asch... aschaleorna i STORA hallen"...? såg Du några?
    Fantastiska bilder! Kul att se!

    SvaraRadera