söndag 3 maj 2009

Endagsutflykt

I veckan fick jag ett SMS av vår kompis Edward här i Taiwan, han var ledig på torsdagen och undrade om vi ville följa med och åka runt lite. Lite till norra kusten och lite till yangmingshan, ett naturreservat med en aktiv vulkan och en massa varma källor. Jag och Victor var inte sena med att tacka nej men Gustaf var skolbunden av ett midterm quiz.

Edward är musiker och hans familj bor i Australien men han själv är tillbaka i Taiwan för att utnyttja lite skivbolagskontakter han har och lansera sitt nya band Plur. Ett litet smakprov finns ovan. I alla händelser så plockade han upp oss i sin bil och vi åkte norrut på Taiwans guppiga vägar, efter cirka en halvtimme var vi framme vid ett ställe jag såklart redan glömt namnet på. Men fint var det! Denna dagen var det soligt som få men blåste ordentligt gjorde det också, så det blev inget bad idag. Men vattnet var väldigt behagligt och verkligen inbjudande


Gustafs favvobild från vår utflykt. Han förbannade sig själv över att han missade den här krabaten in action.

Så vi satt och snackade vid vattnet tills vi bestämde oss för att vi var hungriga och Edward visste precis vart vi skulle. Mat från havet stod på schemat. Så vi åkte en liten bit till med bilen och parkerade vid några skjul. Det fungerar så på havsnära restauranger här att de har tankar där djuren simmar runt i, man pekar, säger hur många, ägaren plockar upp dem, lägger fångsten i en plastpåse och går bort till köket.
Till lunch denna dagen blev det:
  • ca 1.5 kilo räkor som var så färska att man kunde klämma på stjärten för att lossa hela skalet.
  • en mycket fin hummer
  • lite grönsaker
  • en fisk som delades i två, en ångkokades och den ena delen gjordes det sashimi på.
Sammanfattningsvis: Delikat.

Efter maten var det fortsättning, mot någon annan surfstrand vilken även den jag glömt namnet på. En kortare paus där för en senare fortsättning mot naturreservatet yangmingshan. Förutom för sina varma källor är det tydligen känt för att det är så platt och är så fin natur. Det kunde vi inte heller missa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar