måndag 4 maj 2009

Shadow och Isåkning

En av de mer långsökta tankar är att åka skridskor i Taiwan. Men tydligen så finns det en ishall här. Ok, det kanske är tänkbart att det skall finnas en ishall här, det finns det ju skidbackar i Dubai. Men vad som är mindre troligt är hur jag hamnade där tillsammans med 14, för mig, okända taiwaneser vilka utgjorde Fu Jen Black Rollerskates. De är alltså en grupp som brukar åka rollerblades. Riktigt vad som är grejen med det förstår jag inte, om de gör det för att spela någon sport eller för att göra trix förstod jag inte då det var lite för avancerad kommunikation.

Men, varför hamnade jag då där, samt var befann sig Victor och Gustaf?
Jo, för att ta det från början: i vår lägenhet där vi bor behöver vi för att komma in på området passera en grind och en vakt. Vakten sitter i ett litet bås vid grinden (rödinringat), inte långt ifrån Panda/Snigel rutschkanan (T.H.).


Vi har två riktiga vakter och ett antal vikarier.
 1. Den äldre vakten: han brukar vattna blommorna, sopa gatan, tvätta grinden, språkar med de bosatta här och borsta tänderna.
 2. Den yngre vakten: ser lite allmänt lökig ut i sin träningsoverall och gör inte så mycket egentligen. Han pratar med folk som passerar men inte så mycket mer. Vår konversation brukade bestå av ett: Ni hao (god dag) eller ibland hello.
Men så en dag när vi hade varit iväg för att handla lös solen alldeles underbart och då jag avgett ett Ni hao till den yngre vakten hörde jag ett väldigt bekant ljud. Ett MSN-pip. Jag stannade till, tänkte att shit, honom hade det varit kul att känna lite. Så jag vek av in i hans lilla hydda och började försöka prata lite med honom. Inte mycket engelska här inte, men med hjälp av babelfish fick jag fram att han inte hade något engelskt namn men att han spelade en hejdundrans massa online-spel och där kallade sig för "Shadow". Han heter Shadow nu.

Jag och Shadow en tidig morgon

Så, med kontakten 虛幻影子(shadow) tillagd på MSN börjar den här historian. Någon dag efter att jag lagt till honom så säger han på babelfishengelska att han har en kompis som vill lära känna mej. Ok, spännande - en till läggs till i min MSN-lista, Ivesaya heter hon. Följande utspelar sig
小嗜*玉子*蛋*Ivesaya 所- I jusy wondering if you can skate or not.
Elias - ehh,, well, i could do an ollie before =) I skated like 6 years ago.
Jätteglad var jag att jag ändå kunde göra en ollie tidigare men kände att jag inte kunde dupera henne så konversationen fortsatte:
Elias -so ... no, I can't skate. Why?
小嗜*玉子*蛋*Ivesaya 所- i'll go ice skate with my club next monday
Eftersom jag spelat ishockey tidigare och saknar detta blev jag verkligen lycklig. Så vi bestämde var vi skulle ses och när. Spännande. Gustaf var på Bali och Victor skulle emellertid fixa med ett grupparbete så jag skulle bli ensam utan mina två andra musketörer. Spännande!
På den utsatta dagen begav jag mig mot vår mötesplats lite efter utsatt tid då bussen inte behagade att flyta på så smidigt som jag alltid räknar med att den skall göra men den aldrig gör. Väl framme stod Ivesaya och väntade på mig, klämde fram ett väldigt blygt hej och sa att vi skulle träffa lite annat folk från hennes skate-grupp: Fu Jen Black Rollerblades. Så, bakom ett hörn under en fläkt stod ett gäng killar. Bland annat fick jag hälsa på Frog samt James Bond, som senare bytte namn till A-pan. Efter en timmes bussfärd ungefär var vi framme. vid Taipei Arena. Med min smurblåa is-outfit beståendes av ett par, i plast, helgjutna skridskor med spännen och en hjälm av samma karaktär visade jag var skåpet skulle stå...


1 kommentar:

 1. Oh vad jag tycker det är kul att du/ni verkar få så många nya kontakter och allt ni gör saker tillsammans med dem.
  Är man öppen själv som person och tar chansen när man får den så skapar det många kontaktytor.

  Ha det!!

  Mosse

  SvaraRadera