måndag 6 april 2009

Bland fiskmunnar och regnblöt asfalt.

Efter helgens sviter kände vi på söndagen att det var dax för en ordentlig frukost/middag. Victor och jag hade tidigare under veckan varit på en lokal fiskrestaurang a'la Taiwanesisk lantortsstandardsstuk. Mycket god fisk - för att vara fisk kan de inte misstas, hela kommer de in, med munen öppen och insjunkna ögon. Men sannerligen gott är det.
Vi tog med oss vår vän Taiwanesiska vän Gina som denna gång kunde översätta. Jag och Victor hade lite problem att göra oss förstådda förra gången eftersom vi i princip bara kan säga: kött, fisk, ja, tack, varsågod, nej och god natt på kinseiska. Så vi hade inte så mycket att välja på då, men nu fick vi tillgång till en helt ny värld!
Efter att Gustaf, av någon anledning, fått en synnerligen suspekt invit via ett kinesiskt ordspråk förmedlat av en Taiwanesisk söndagsalkoholist från bordet mitt emot började vi modigt beställa.

  • Stekta nudlar
  • Vitlöksstekt sötpotatisblast
  • Vitlöksbrynt vitkål
  • Gudomliga räkor i en mustig sås
  • En helstekt okänd vit fisk
  • En helstekt okänd vit fisk i sötsur annanassås
  • En ångkokad okänd plattfisk med stor mun i god sås med ingefär

Till detta självfallet ris i oändlig vrede och soja + wasabi, men även en äppelciderdrick som vi starkt fattade tycke för. Lite som avslagen herrljungacider, fast sötare. Perfekt för en söndagseftermiddag.

Den Taiwanesiska Cidern

En delikat söndagsbrunch

Vårt leksinne tittar fram

Kalaset gick på 340 TWD = 85SEK ungefär. Men vi har konsensus här om att vi kan ha blivit övertaxerade då fisken vi hade förra gången kostade 150 TWD, nu plötsligt kostade 300. Det regnade när vi gick hem för att spela NHL, Victor var av någon anledning dock fortfarande hungrig så de gyllende bågarna fick sig ett besök. Victor åt MacDonalds, vi tittade på Heroes. Regnet piskade utanför. Mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar