tisdag 31 mars 2009

Hong Kong del II

Hong Kong del II kommer till största delen låta bilderna tala sitt tydliga språk.

I punktformat kommer 5 dagars visiten sammanfattas.
  • Promenerandes beskåda och utforska de olika delarna av staden. Vi hade fantastiskt fint väder hela vistelsen, vilket leder oss automatiskt till kommande punkt...
  • Victorias Peak var ett självklart val i detta väder som beskrivs i punkten ovan. Fantastisk utsikt och hur mysigt som helst att åka bergbanan upp! Lunch (snäppet dyrare) intogs även här.

  • Båt från Hong Kong-öns sida till ön Lamma som är känt för alla fisk och skaldjurs restauranger. Efter promenad bland blommor och fin natur slog vi oss ner vid en av dessa restauranger med välfyllda akvarium, så det var bara att peka och välja vad vi ville ha! Hummer, räkor, musslor, fisk, bläckfisk, grönsaker... mmmmm SÅ GOTT!!
  • Via tunnelbana och buss hade vi bestämt (någon av oss hade bestämt...) att vi skulle beskåda, håll i er nu, VÄRLDENS STÖRSTA UTOMHUS SITTANDES BUDDHA. Jag repeterar: VÄRLDENS STÖRSTA UTOMHUS SITTANDES BUDDHA. Längs snirklande serpentinvägar och 200 trappsteg nådde vi vårt mål. Vill man inte se VÄRLDENS STÖRSTA UTOMHUS SITTANDES BUDDHA på så nära håll, ser man den faktiskt på vänster sida, snett bakåt, när man lyfter från Hong Kongs flygplats. I samma område fann vi även "Wisdom Path". 38 st stora träpelare i formation med olika budskap på.
  • Nattmarknader med obligatorisk prutning i nästan oförskämd klass. Någon av oss sägs ha förstört ett äktenskap på grund av detta, en annan av oss prutade ner ett "nagelsax-kit med fin tillhörande väska" från 200 till 40. En tredje av oss tog på sina gröna spenderar byxor (bokstavligen) och höll på att shoppa loss så till vida att personen var tvungen att köpa en stor reseväska för att lyckas få med sig allt hem.

  • Upptäcka ett nytt märke "Luois Wuitton", kommer snart till den Svenska marknaden.

  • McDonalds blev välbesökt på grund av restaurangens gästfrihet och servicekänsla. Eller var det för att det var billigt och bekvämt...

  • Med andra ord, de tre pojkarna från Textilhögskolan i Borås hade mycket trevligt ihop!

Victorias Peak

Victorias Peak

Leksinnet tittar fram då o då

Det gamla klocktornet

Underbar mat på Lamma

Trapporna upp till Buddhan

Victor sitter o filurar vid "Wisdom Path"

Buddha i egen hög person

Elias och en ko. Skulle kunna vara hemma i Tuve, men icke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar