tisdag 17 februari 2009

Första inlägget på plats i lägenheten

Så, nu har vi stadgat oss i lägenheten lite mer ordentligt! En riktig toppenlägenhet: ca 70 m2, ett rum till oss var, ac i alla rum, kök, tvättmaskin, tv, bredband osv. Stället den ligger på heter Banciao city vilket tydligen räknas som suburb trots att det för oss är fruktansvärt centralt. Hyran ligger på 25000 Taiwandollar vilket är ca 6100:- i månaden med andra ord 2000:- i månaden/person vilket känns helt överkomligt med tanke på vad vi får: ca 6 min till bussen som tar oss till skolan och 6 min till MRTn, Xinpu-hållplatsen, vilken tar oss in till stan. Gjutet! Bussen tar kanske 15 min till skolan, helt ok också. Bostaden fixade vi dagen efter vi kom, skrev kontrakt osv men hon som äger lägenheten skulle städa osv så vi kunde flytta in först i lördags. Det kan vara en av de gulligaste hyresvärdarna någonsin, inför vår inflyttning köpte de sängar till var och en av oss, skrivbord, lite städprylar, lämnade wookpanna och allting man kan behöva! Skall man klaga på någonting så är det möjligtvis att sängarna är hårda som stenplattor och att det var lite oskönt att lämna ett halvdrucket juicepaket i kylen.


Tvålar vår hyresvärd gjort som vi fick när vi flyttade in.
En är bra för hyn, en för håret och en för huden.

Men, vår stora stöttepelare här är vår Taiwanesiske vän Gina, som har hjälpt oss med allting verkligen. Eftersom Taiwaneserna i regel inte kan någon engelska mer än hi och thank you har hennes hjälp varit guld värd! Inte minst med vår lägenhet. Vi fick även bo hos henne de två dagar vi inte bodde på hostel i resans begynnelse och tills vi flyttade in i vår egen lägenhet. En bit utanför centrala Taipei eftersom hennes föräldrar ville bo där luften var lite renare. Så uppe längs en bergssluttning i utkanten bor hon, helt fantastisk läge med en enorm utsikt över en del av Taipei.

Victor och Gustaf beundrade utsikten från Ginas Lägenhet

Gustaf och Victor inspekterar området kring Ginas boende

Vi hittade:

En larv som hängde i en tråd.

En fin blomma.

Ett övergivet hus vi därför var tvugna att gå in i.

Keep it Cool hemma!

Elias

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Oh så kul att läsa o se bilder.
  Här är det drygt - 15 grader. Jag har tinat upp min bil (fick låna ett garage igår o idag på jobbet), har måst kliva in genom passagerarsätet i 1½ vecka, förardörren fastfrusen p g av all snö.

  massor med kramar Mosse

  SvaraRadera
 2. Damn! Jag vill vara där, nu!

  SvaraRadera