Bland annat provade vi på den inhemska "korv med bröd", som innebär att brödet är utbytt mot ett rispaket, samt glacerade majskolvar. På bilden nedan kan man ana de vita "ris-bröden" som snittades upp och fylldes med olika tillbehör, korven inte att glömma. Elias väntar ivrigt på sin tur.
Dagen var inte slut än... Avslutnigsvis ville Flora & Co ta med oss upp på höjderna runt Taichung för att beskåda denna stad "by night" och "from the top". Vi fick en fin upplevelse tillsammans där samtliga stod och njöt av utsikten och den ljumma nattens svaga vindpustar. Därav begav vi oss till vårt hotell för en god natts sömn.
Efter en god natts sömn och välbehövlig vila var vi redo för söndagen. Vad hade Flora på schemat idag? Frukost på Starbucks med frappuccino och fylld giffel kanske? Ohja!
National Taiwan Museum of Fine Arts är ett av de bästa museumen i Taiwan och det instämmer vi helt i! En utställning om och med kinesiska tecken målade på stora dukar, gjorde att förmiddagen snabbt tog slut. Vackert och väldigt rogivande var det att låta sig insupas i den Kinesiska konstens korridorer. Gratis inträde dessutom.
Lunch intogs på "Hakka". Och för att ge en liten kort historisk brief om "Hakka", så är det ett folkslag som immigrerade från Kina på 1600-talet. Taiwans befolkning består nu av 10-15% av detta folkslag. (Om mer info önskas, var vänlig ta kontakt med undertecknad.)
God mat, lite mer kryddig och distinkt jämfört med det Taiwanesiska köket. Runt 80 kr/pers blev det för många olika rätter och dricka.
Sen kommer vi till vårt egentliga syfte med denna resan...
Sen kommer vi till vårt egentliga syfte med denna resan...
Flora hade tidigare berättat för oss om sin pappa som ska vara något av en "te-connaisseur" gällande Kinesiskt te. Så in i bilen och 50 minuter senare var vi hemma hos Flora och hennes familj. Pappan hade nog väntat ivrigt på oss nordbor! Med stor entusiasm visade han oss sin te-station, strategiskt belägen bredvid hans plats i soffan. Nära och bra. Sen mixtrade han och fixade, sköljde koppar, bytte vatten, plockade fram annat te, silade te-vattnet... Med resultatet fantastiskt gott te. Sen att man dricker ur små söta koppar gör inte saken sämre! Uppskattningsvis blev det 20-30 koppar... Till detta knapprade vi färsk stjärnfrukt och apelsiner. Mumma för själen! Observera pappan till vänster och en skymtande te-station bredvid honom. Även Floras farfar syns på bild.
Med lika stor entusiasm stod där vipps vars ett snappsglas framme och vi började ana oråd... Vad ska nu hända? Pappan försvann för ett ögonblick och kom tillbaka med något som inte såg ut som te... Sake. Hemmaproducerat risvin. 65% starkt.
"Ta seden dit man kommer", kändes relevant i detta fallet. Efter två stycken "nubbar" brände det friskt i mun, hals, strupe och mage. Men med en god smak bör tilläggas! Vi fick även tillfället att smaka plommonsprit och örtsprit. Väldigt trevligt var det att hälsa på och chansen att få se hur ett vanligt hem utanför stadskärnan ser ut. Vi var dessutom välkomna tillbaka!
Snabbtåget tog oss hem igen och vi anlände Banciao City runt midnatt! En väldigt trevlig och givande helg var det, mycket tack vare Floras generositet och stora kunnande om väldigt mycket!
Vi hittade denna dag:
Ett glatt gäng i vårsolen!
Victor med en god kaka framför ett kapell.
En vacker fasad.
UNDERBAR helg juh!!
SvaraRaderaHärligt att läsa om Era strapatser!